foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

kucharz i szef kuchni ruchomy obrazek 0053

Data Danie Alergeny
29.01.2018 r. Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną + pieczywo żytnio – pszenne + jogurt naturalny.   A9, A1, A7
30.01.2018 r. Obiad : Potrawka drobiowa z warzywami (brokuł, kalafior, marchewka) + woda mineralna.  A1
31.01.2018 r. Obiad: Zalewajka z jajkiem + pieczywo + owoc. A1, A3
01.02.2018 r. Obiad: Bigos z kiszonej kapusty + pieczywo pszenno – żytnie + kompot wieloowocowy niskosłodzony. A1
02.02.2018 r. Obiad Zupa ogórkowa + naleśniki z serem
 i powidłami niskosłodzonymi.
 A1, A7
05.02.2018r. Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem + serek
homogenizowany.
A1, A7, A3, A9
06.02.2018 r. Obiad: Kęski drobiowe z ziemniakami + surówka
z marchewki z pomarańczą + woda mineralna.
 A1
07.02.2018r. Obiad: Zupa jarzynowa + pieczywo żytnio – pszenne + jogurt naturalny. A7, A1
08.02.2018r. Obiad: Spaghetti (pomidory z puszki bez konserwantów, mięso wieprzowe) + kompot wieloowocowy niskosłodzony.  A1
09.02.2018r. Obiad:  Zupa buraczana + pieczywo żytnio – pszenne + owoc. A1, A7,

Legenda: A1-gluten, A3-jaja, A4-ryby, A5-orzeszki ziemne, A6-soja, A7-mleko, A8-orzechy, A9-seler, A10-gorczyca, A11-sezam

 Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian.

Data Danie Alergeny
29.01.2018 r.

Śniadanie: Płatki na mleku (miodowe, kukurydziane) + herbata z cytryną i miodem.

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną + pieczywo żytnio – pszenne + jogurt naturalny.

  A9, A1, A7
30.01.2018 r.

Śniadanie:   Parówki (82% mięsa) + bułeczka
 z masłem + kakao + herbatka z cytrynką i miodem.

Obiad : Potrawka drobiowa z warzywami (brokuł, kalafior, marchewka) + woda mineralna.

 A1, A7
31.01.2018 r.

 Śniadanie: Kanapki (bułeczka, masło, pasztet
z drobiu, serek naturalny Almette, dżem niskosłodzony) + herbata z owoców leśnych.

Obiad: Zalewajka z jajkiem + pieczywo + owoc.

A7, A1, A3
01.02.2018 r.

Śniadanie: Zupa mleczna (zacierka na mleku).

Obiad: Bigos z kiszonej kapusty + pieczywo pszenno – żytnie + kompot wieloowocowy niskosłodzony.

A1, A7
02.02.2018 r.

Śniadanie: Tosty z  szynką wieprzową i żółtym serem
 + herbatka z cytrynką i z miodem + kakao.

Obiad Zupa ogórkowa + naleśniki z serem
 i powidłami niskosłodzonymi.

 A1, A7
05.02.2018r.

Śniadanie: Płatki na mleku (miodowe) + racuch
z jabłkiem + herbata z owoców leśnych.

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem + serek
homogenizowany.

A1, A7, A3, A9
06.02.2018 r. Śniadanie: Kanapki (masło, pieczywo, polędwica drobiowa, jajko, twarożek, szczypiorek)+ herbata
z cytrynką i miodem.
Obiad: Kęski drobiowe z ziemniakami + surówka
z marchewki z pomarańczą + woda mineralna.
 A1, A7, A3
07.02.2018r. Śniadanie:  Zapiekanka z szynką wieprzową bez konserwantów i żółtym serem + kakao + herbatka
z cytryną i  z miodem.
Obiad: Zupa jarzynowa + pieczywo żytnio – pszenne + jogurt naturalny.
A7, A1
08.02.2018r.

Śniadanie: Serek naturalny + bułeczka z masłem
 i powidłami niskosłodzonymi+ herbatka  z owoców leśnych.

Obiad: Spaghetti (pomidory z puszki bez konserwantów, mięso wieprzowe) + kompot wieloowocowy niskosłodzony.

 A1, A7
09.02.2018r.

Śniadanie: Zupa mleczna (zacierka na mleku).

Obiad:  Zupa buraczana + pieczywo żytnio – pszenne + owoc.

A1, A7,

Legenda: A1-gluten, A3-jaja, A4-ryby, A5-orzeszki ziemne, A6-soja, A7-mleko, A8-orzechy, A9-seler, A10-gorczyca, A11-sezam

 Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian.

 

Copyright © 2018 Szkoła Podstawowa w Oblęgorku Rights Reserved.