foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Warto odwiedzić

kuratorium kielce


gmina strawczyn herb


logo ministerstwo

nowy adres


kucharz i szef kuchni ruchomy obrazek 0053

DATA

DANIE

ALERGENY

11.02.2019

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM  (300g)  + PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE(75g)+ MLECZNA KANAPKA(28g)

A1, A7, A3

12.02.2019

KĘSKI DROBIOWE (120g) + ZIEMNIAKI (160g)+ BURACZKI ZASMAŻANE(85g) + WODA MINERALNA (0,5l)

A1,A3,A9

13.02.2019

GULASZ WIEPRZOWY+ KASZA JĘCZMIENNA(220g) +  SURÓWKA
 Z KISZONEJ KAPUSTY(85g) + POMARAŃCZA (g)+ WODA MINERALNA(0,5L)

A1,A9,A7

14.02.2019

ŁAZANKI Z KAPUSTY KISZONEJ NA WĘDZONCE (300g)  +KOMPOT WIELOOWOCOWY (250ml)

A1,A3

15.02.2019

ZUPA PIECZARKOWA (250g) + MAKARON(50g) + NALEŚNIK (180g)

A1, A7,A3

18.02.2019

ZUPA OGÓRKOWA (300g) +PIECZYWO

PSZENNO-ŻYTNIE(75g) + BATON ZBOŻOWY (40g)

A1,A7,A8,A9

19.02.2019

PULPETY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO W SOSIE  POMIDOROWYM (300g) +RYŻ  (60g)+WODA MINERALNA (0,5L)

A1,A9

20.02.2019

KOTLET DROBIOWY (120g)+ZIEMNIAKI (160g)+SURÓWKA (OGÓREK, MARCHEWKA)(85g)+WODA MINERALNA (0,5L)

A1,A3,A9

21.02.2019

SPAGHETTI Z MIĘSA WIEPRZOWEGO Z POMIDORAMI BEZ KONSERWANTÓW(300g) + (MAKARON)(80g) + KOMPOT WIELOOWOCOWY(250g)

A1,A3

22.02.2019

ZUPA KAPUŚNIAK(300g)+PIECZYWO  PSZENNO-ŻYTNIE (80g)+ZAPIEKANKA (SER ZÓŁTY, WĘDLINA, ZIOŁA) (85g)

A1,A7,A9

 

 

Legenda:

LISTA ALERGENÓW:  A1 – zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne, A2 - skorupiaki i produkty pochodne, A3 - jaja i produkty pochodne, A4 - ryby i produkty pochodne, A5 - orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne, A6 - soja i produkty pochodne A7 – mleko i produkty pochodne, A8 – orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne, A9 – seler i produkty pochodne, A10 – gorczyca i produkty pochodne, A11 – nasiona sezamu i produkty pochodne, A12 – dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu powyżej 10mg/kg lub 10mg/l, A13 – łubin i produkty pochodne, A14 – mięczaki i produkty pochodne,

 Szkoła zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian.

DATA

DANIE

ALERGENY

11.02.2019

ŚNIADANIE: BUŁKA Z ZIARNEM (50g) +MASŁO (5g),

SER ŻÓŁTY(10g),WĘDLINA(15g), OGÓREK(10g) +
KAKAO(200ml)

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM  (200g)  +

PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE(50g)+

 MLECZNA KANAPKA(28g)

A1, A7, A3,A11

12.02.2019

ŚNIADANIE: PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE (50g) +PASZTET DROBIOWY (10g), OGÓREK (10g), POMIDOR) (10g) + KAKAO (200ml)

OBIAD: KĘSKI DROBIOWE (120g) + ZIEMNIAKI (130g)+ BURACZKI ZASMAŻANE (50g) +WODA MINERALNA (0,5L)

A1,A3,A9,A7

13.02.2019

ŚNIADANIE:  PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE (50g) + PARÓWKA (70g) +  HERBATA OWOCOWA NISKOSŁODZONA (200ml)

OBIAD:   GULASZ WIEPRZOWY(200g) +KASZA JĘCZMIENNA(50g) + SURÓWKA (KISZONA KAPUSTA, MARCHEW, CEBULA) (50g) +POMARAŃCZA (120g)+ WODA MINERALNA(0,5L)

A1,A9,A7

14.02.2019

ŚNIADANIE: MLEKO (200ml)+ PŁATKI KUKURYDZIANE (50g)

OBIAD: ŁAZANKI Z KAPUSTY KISZONEJ NA WĘDZONCE (250g)  +KOMPOT WIELOOWOCOWY (200g)

A1,A3,A7

15.02.2019

ŚNIADANIE: SEREK WANILIOWY (90g) + BUŁKA Z MASŁEM (60g)+ HERBATA  OWOCOWA NISKOSŁODZONA (200ml)

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA (200g) + MAKARON(50g) +

NALEŚNIK(200g)

A1, A7,A3

18.02.2019

ŚNIADANIE: JOGURT OWOCOWY (150g) + BUŁKA
 Z MASŁEM I DŻEMEM (70g) + KAKAO (200ml)

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA (200g) +PIECZYWO

 PSZENNO-ŻYTNIE(50g) + BATON ZBOŻOWY (40g)

A1,A7,A9

19.02.2019

ŚNIADANIE:  PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE (50g)+ MASŁO (5g), JAJKO (30g), SER ŻÓŁTY (10g)) +  HERBATA OWOCOWA NISKOSŁODZONA (200ml)

OBIAD: PULPETY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO W SOSIE  POMIDOROWYM (200g) +RYŻ  (50g)+WODA MINERALNA (0,5L)

A1,A9,A7

20.02.2019

ŚNIADANIE: BUŁKA GRAHAMKA (50g) + SEREK KANAPKOWY ALMETTE (25g) + KAKAO (200ml)

OBIAD:  KOTLET DROBIOWY (120g) + ZIEMNIAKI (130g)+SURÓWKA (MARCHEWKA, OGÓREK) (50g) +
WODA MINERALNA(O,5L)

A1,A3,A9,A7

21.02.2019

ŚNIADANIE: MLEKO (200ml) + PŁATKI ZBOŻOWE (50g)

 OBIAD: SPAGHETTI Z MIĘSA WIEPRZOWEGO

 Z POMIDORAMI BEZ KONSERWANTÓW(200g) + (MAKARON 50g) + KOMPOT WIELOOWOCOWY(200ml)

A3,A1,A7

22.02.2019

ŚNIADANIE:  CHAŁKA(50g) (MASŁO(5g), DŻEM OWOCOWY (15g) + KAKAO (200ml)

OBIAD: ZUPA KAPUŚNIAK(200g)+PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE (50g)+ZAPIEKANKA(SER ZÓŁTY, WĘDLINA, ZIOŁA)  (80g)

A1,A7,A9

 

 

 

LISTA ALERGENÓW:  A1 – zboża zawierające gluten, produkty pochodne, A2 - skorupiaki i produkty pochodne, A3 - jaja i produkty pochodne, A4 - ryby i produkty pochodne, A5 - orzeszki ziemne i produkty pochodne, A6 - soja i produkty pochodne A7 – mleko i produkty pochodne, A8 – orzechy  i produkty pochodne, A9 – seler i produkty pochodne, A10 – gorczyca i produkty pochodne, A11 – nasiona sezamu i produkty pochodne, A12 – dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu powyżej 10mg/kg lub 10mg/l, A13 – łubin i produkty pochodne, A14 – mięczaki i produkty pochodne,

 

Copyright © 2019 Szkoła Podstawowa w Oblęgorku Rights Reserved.